Styrke og svaghed

Andet 0
Styrke – svaghed
 
To sider af samme sag eller perler på en snor. Jeg ved det ikke, men lige nu er jeg træt. Træthed ryger under svaghed. Træthed kalder på følelser – jeg orker ikke flere følelser.
 
Ikke at jeg er blev svag og gået ind i dem – jeg har vel min styrke, min karakter og min vilje. Men de er poppet op, kikket frem, meldt sig – og blevet lagt tilbage. Forskellen er at de ikke er blevet tromlet ned som før – brændt af og elimineret. De har ligesom fået lov at være – der – et sted -langt ude i periferien.
 
Jeg har ikke sovet i mange nætter. det nemme er at give vejret skyldem lyn, torden, fuldmåne. Lyn og torden elsker jeg – det renset ud på en dyb, intens og helt unik måde som kun himlen kan. Okay fuldmånen påvirker altid, men den kan ikke få hele skylde denne gang – der har været mere.

 
Jeg vidste min krop var anspændt og i alarmberedskab. Det er blevet fortalt – påpeget hver gang jeg nævner at nu er jeg rolig og afslappet og min krop er stiv og ubevægelig – dog meget blødere og mere snakksaglig end nogensinde før
 
Men hvad hjælper det – når jeg ikke vil høre på den. I nat – vågen for 20 gang – falder i søvn – mærker det og farer op med det samme – for det her er farligt. Kroppen tillod ikke den fred – eller er det mig der ikke tillader den.
 
Bizare drømme – på helt almindelig plan, så jeg ikke aner om de er sande eller ej. Jeg er ikke tilhænger af mareridt, men disse naturlige drømme, de slider, vækker, lokker, kalder på at jeg forholder mig til min svaghed – til mine drømme.
 
Jeg prøver med spørgsmål
 
Hvad vil drømmen
Hvem er jeg i drømmen
Hvilken følelse er jeg i drømmen
Hvad vil følelsen sige
Hvilket rum er du i drømmen
 
Jeg prøver med alt det som jeg kan og ved virker – ihvertfald når jeg guider andre gennem en drøm – men jeg stikker af – for jeg er lille – og jeg er stærk.
 
Jeg prøver med andre spørgsmål – uden for drømmen
 
Hvad om svaghed er styrke
Hvad vil det skabe at være svag
Hvad vil det skabe at flyde med svagheden
Hvad hvis svagheden er neutral
Hvad om svaghed er et bidrag
– til mig
– til dig
– til andre
– til jorden
Hvad er det jeg vælger at holde fast i når jeg vælger styrken
Hvilken fordel er der i at afvise svaghed
Hvad kan jeg skabe hvis jeg er svag
 
Jo mere jeg leger – med tanker – med ord – med spørgsmål, jo lettere bliver jeg.
 
Jeg ved ikke helt hvad jeg giver slip på, men jeg behøver ikke vide det. En strøm af følelser bevæger sig gennem min krop – sorgen, smerten, gråden, angsten, friheden, kærlighed, lettelse, accept.
 
Accept af svaghed – uden at bedømme om det er godt eller skidt.
 
Accept af styrke uden at forholde mig til hvad der er.
 
Sønnike kommer – påpeger min anspændte kropsholdning, inviterer til at løsne og slappe af. Inviterer til at være med tillid og glæde.
 
Det er en kærlig invitation – til mig. Kun jeg vælger om jeg vil tage imod den.
Flere spørgsmål
 
Følelser – hvad skal der til for at de er neutrale
Følelser – hvad skal der til at de er med accept
Følelser – hvad skal der til for at de får lov at være et bidrag
Følelser – hvad skal der til for at de frigives
Følelser – hvad skal der til for at jeg er dem
Følelser – hvad skal der til for de er mig
Følelser – hvad skal der til ….
 
Styrke, svaghed – jeg smager på ordene – de har ændret form og struktur – bevæger sig mere elvende, mere flydende i min mund.
 
Mens jeg leger med dem – lidt som et “hold-kæft-bolche” fra jeg var barn – umulig at have i munden, men det var alligevel fantastisk.
 
Smiler lige – for også dengang fjernenede jeg bolchet – opgav det – det var for overvældende – og sad med følelsen af at gå glip af noget.
 
Nu her, jo mere jeg tillader energien at rumstere i munden, jo mere bevægelse kommer der i skulderbadenen. En bevægelse, en frihed der går ned i ryggen, lænden og kalder på benene
 
Stivheden i ryggen løsnes – styrken forsvinder – eller også opstår den – jeg ved det ikke, i dette nu behøver jeg ikke vide det – omend at mit ego, min hjerne og gnæggemåsen gerne vil.
 
Ordene er skrevet – jeg er svag – med min styrke.
Ordene er skrevet – jeg er min egen perle – enkel og på række
 
Ordene er skrevet – det er okay – jeg er mig
Ordene er skrevet – jeg er
– sprød
– stiv
– blød
– knasende
– smuldrende
– stærk
– powerfuld
– kærlig
– venlig
– tålmodig
– utålmodig
– og meget mere
Må du være dig – med et du rummer – lige nu – lige her
Resten er okay – en anden dag.