Ringe i vandet

Loven om tiltrækning

Det spreder sig som ringe i vandet. Vær mod andre som du ønsker andre skal være mod dig. Du får hvad du sender ud.

Der er et utal af disse sætninger – der alle besidder en sandhed, en virkning, en funktion – og mest af alt en livsstil. Der er dog en pointe som mange glemmer – er du villig til at tage imod.

Hvis vi er uvillige til at tage imod, så modtager vi ikke. Hvor tit har du brugt sætningen ”Nej, det skulle du da ikke have gjort” eller ”Det er da alt for meget” fremfor et ærligt ”Tak” eller et ærligt ”Det er jeg (sæt følelse ind) for”

Selvom det er almene høflighedsfraser og tilpasset janteloven at vi ikke skal tro at vi er noget og fortjener noget, så skaber de ord vi siger noget i os. Når vi afviser med ”Det er da alt for meget” så tager vi ikke imod, vi fortæller os selv – krop, sind, sjæl og hjerne – at vi ikke er det værd at modtage mere.

Bivirkning ved belønning

Har du set det barn, der bliver belønnet med lidt småpenge, en is, en slikpose, andet – og det forundret står og modtager den smule – for det ville gerne have mere – en større is, flere penge, mere slik. Hvor tidligt i livet lærer vi at rette ind, være tilfredse med det vi får, ikke forvente mere, og slet ikke bede om mere. Drømme, ønsker og selvrespekt sættes på plads, bindes, mindskes og former sig ud fra ”Du er ikke mere værd” og bliver til et ”Jeg er ikke mere værd”

Afvise at tage imod

Jeg har selv været utrolig dårlig til at tage imod – ligegyldigt om det var hjælp, kærlighed, omsorg, ros, anerkendelse, penge, blomster, gaver. Jeg har brugt mange år på at afvise det, der blev givet til mig. Da jeg opdagede, hvor jeg havde den læring fra, kunne jeg gøre noget ved det og ændre mit mønster. Det blev en leg at lære at tage imod.

At lære at tage imod skete over tid. Mange års dårlig vane med at afvise, tager tid at ændre. Og det tager tid at lære at tage imod.

Mit første skridt var at kikke på hvad, det var, jeg gav ud. Jeg opdagede, at jeg nærmest rendte efter andre for at hjælpe, fikse, ordne, tilbyde, forandre og skabe for dem. Selvfølgelig i ærlig og oprigtig hensigt, for jeg ville gerne det bedste for dem.

Men under dette lå der flugten fra mig selv – at hjalp jeg andre, kunne jeg ikke blive hjulpet – jeg slap selv. Laget derunder var et ubevidst ønske om at modtage hjælp – i en eller anden form. Jo mere jeg hjalp og var der for andre, jo større gæld satte jeg ind i universets bank. En gæld jeg dengang forventede blev indløst som gevinst til mig, men logisk, så bliver gæld aldrig indfriet med positivt udbytte.

Jeg brugte mange år på at fundere over hvorfor jeg aldrig fik noget, hvorfor jeg altid skulle kæmpe, hvorfor det altid var mig der fik det sidste fremfor det første. Svaret er enkelt – fordi jeg ikke ville tage imod. Så alt det jeg havde sat i banken var afvisning – der bare voksede og voksede. Alt det jeg sendte ud – afvisning – fik jeg mere af – afvisning.

Det gjorde ondt at opdage. Men omvendt, så kunne jeg gøre noget ved det.

Sort – hvid

Jeg startede med de små ting – der hvor det reelt set ikke havde nogen betydning. Vil du sætte kaffe over, dække bord, hente en bog på biblioteket – for derefter udvide min spørgen lidt – vil du hænge vasketøj op – og slippe ideen om at det skulle være på min måde. En læring i at acceptere at der var klemmemærker i blusen, at sokker ikke var trukket ud, at skjorten var hængt skævt. En læring i at mælken lå på anden hylde i køleskabet, fremfor nederste hylde, at glassene stod til højre fremfor til venstre.

At tage imod strider så meget imod kontrolgenet – for tager vi ukritiske og ærligt imod, så har vi ikke længere kontrollen. Eftersom jeg har været meget sort/hvid, så troede jeg, at det at tage imod skulle være på andres præmisser. Hvis de gav – og jeg tog imod – skulle jeg acceptere at sådan var det.

Igen en flugt, igen en fornægtelse, endnu et lag at arbejde med på vejen til at lære at tage imod. Vi er ikke forpligtiget til at tage imod – vi må gerne sige nej tak – uanset hvor velmenende den andens hjælp, tilbud, handling, ord, kærlighed er.

Øvelse gør mester – eller ihvertfald bedre

Første gang en tilbød at betale for en behandling gik jeg helt i baglås, og formåede slet ikke at tage imod. Heller ikke 2 – 3 eller 117 gang. Da jeg begyndte at tage imod, var det med skyld og skam. Hvis jeg modtog noget, så skyldte jeg helt sikkert dobbelt så meget til andre.

Det blev en rejse i at mærke mig selv, mine behov, mine lyster, mine ønsker. Jeg er der til stadighed for andre mennesker, forskellen er at i dag opsøger jeg ikke andre for at tilbyde min hjælp, men lader andre henvende sig til mig. Jeg rækker ud og tilbyder når jeg ser og mærker jeg kan være et bidrag – men lader det altid være modtagers beslutning. For er den anden ikke villig til at tage imod, så har jeg ikke lyst at give.

Kender du fornemmelsen af at have fundet den helt rigtige gave til en – og så blive afvist med en ligegyldig eller plat kommentar. Der kan det være en mulighed, at personen har en udfordring med at tage imod – og et kærligt spørgsmål kan være ”Hvad er du villig til at tage imod”. Et spørgsmål der prikker, løsner og åbner op for bevidsthed – i eget tempo.

Hvornår jeg lærte at tage imod uden skyld ved jeg egentlig ikke, men jeg elsker det i dag. Jeg er seriøst overrasket over så megen hjælp, så mange muligheder der er, når jeg tillader det – når jeg er villig til at tage imod.

Ringe i vandet

Det at dele, give, tilbyde, være lys og sprede kærlighed det er så fint og smukt. Rigtig mange mennesker gør det, og flere og flere menneskelige sjæle træder frem og bruger deres evner, deres virke her på jorden. Det kan være med ord, gaver, handlinger, healing, bønner, bevidsthed, læring, udvikling , nærvær og samvær. Der er utallige måde at bidrage til at verden bliver et bedre sted – sende noget ud, lade energien sprede sig som ringe i vandet.

Når vi starter en ring – en cirkel, en vibration så er det vigtigt at vide at vi selv er en del af den. At det er okay at tage imod det der kommer retur. Står du i centrum – og der er 11 ringe ud, så er der 1 gange tilbage til dig. Står du i 4 ring så er der 7 ringe ud og 7 gange til dig – men du kan skabe din egen ring, sende ud og modtage endnu mere.

Det er lidt nøgternt sat op – ment som en illustration af hvor meget du kan modtage – eller afvise, alt afhængig af hvad du vælger.

Universelle bank

Mit liv i dag er glæde, leg og lethed. Ja det er en livsstil. En kærlig bevidsthed om, gør det her mig glad. For er jeg glad, skaber jeg glade ringe – til glæde for endnu flere.

Jeg skaber i dag selv min glædes og taknemmelighed bank. Den bugner med lys og kærlighed, den giver glæde, vækst, overskud, muligheder og spreder endnu flere ringe fra mig og til mig – i en smuk kontinuerlig bevægelse, i eget tempo og i egen form. Jeg er det værd. 

Du kan oprette din egen universelle bank:

Jeg er taknemmelig for…..

Jeg er glad for…..

Jeg glædes ved…..

Jeg modtager med lethed …..

Jeg er villig til at modtage……

Sæt det ind i banken som du er villig til at modtage, og lad det komme til dig i den form, som du er villig til at modtage det. Du er det værd.