Kend din værdi

Andet 0

Først når du erkender dit værd kan du være dit værd

Det er så interessant hvor vi lægger vores egen værdi.

Må jeg godt prale, være stolt, fylde, proklamere, dele, videreformidle min viden, mine egenskaber. Eller skal jeg pakke den sammen, komme snigende, undskylde den, udskyde den.

Jeg har altid elsket at se folk vokse, personligt og arbejdsmæssigt. Jeg har støttet, bakket op, formidlet energi på den måde, som jeg nu engang gør.

Jeg gør det fra et ærligt sted, og jeg er bevidst om at min sandhed har ændret sig igennem tiden. Tidligere var det et must, et obligatorisk krav fra mig til mig – jeg skal hjælpe. I dag er det et valg en bevidsthed, en mulighed.

Det her med at hjælpe andre på vej kræver en egen bevidsthed.
Hvem er det du hjælper – og hvad vil de reelt. Hvor stort er dit ønske for at bidrage, hvad byder du dig selv, hvor er du henne i den proces.

Er du neutral
Gør du dig selv større
Gør du dig selv mindre

Det gode råd

Kender du denne her med, at du spørger en om råd. Du deler, får et indput, for så at få din egen erkendelse og handle på den. En handling, der måske ligger i stik modsat retning af det råd du lige fik.

Er rådet så dårligt, er det ubrugeligt. Nej tværtimod. Det er det, der fik dig til at finde din vej. Vi tager til os af den visdom vi møder og lader vores egen erfaring skabe vores visdom.

Jeg lærte for år tilbage, at det er uhensigtsmæssigt at komme med gode råd – så hæver du dig over den anden. Men du kan komme med forslag, ideer, indput og muligheder. På lige fod. Du er lige værd med den anden.

Ny bevidsthed

Forleden fik jeg en ny bevidsthed. En som jeg har hjulpet/bidraget til skrev til mig, at nu havde hun gjort sådan og sådan, var nået hertil og skabt det og det.

Jeg blev ærligt glad på hendes vegne, der er skøn energi, glæde og handling over det.
Dernæst blev jeg overrasket over min egen reaktion – der poppede en “Så kan jeg også tillade mig at vækste” op.

Den måtte undersøges nærmere. Jeg havde tilladt mig selv den overbevisning, at så længe den anden ikke var i vækst, flow og udvikling, så kunne jeg ikke tillade mig at være det.

Jeg har seriøst siddet og ventet på at en anden fik succes, så jeg kan tillade mig at udbyde mig og mit. Interessant.

Gamle mønstre

Med det fulgte en masse gamle handlemønstre

– Jeg gør mig selv mindre, dummere og mere ubetydeliglig, så du kan vokse uden at gøre noget.
– Jeg lader som om jeg ikke ved noget om dette, så du kan være klog- Jeg tillader at du taler til mig som om jeg er uvidende
-Jeg tillader dig at du gør mig mindre, så du kan hævde dig selv
– Jeg gemmer mig her sammen med dig, så andre kan blive store

Hvad skaber jeg

Der blev til en del at lege med i energien, i tankerne, i bevidstheden. Hvad er det, jeg har skabt, og hvad er det, jeg gerne vil skabe.

For at se på hvad jeg gerne vil skabe, er jeg nød til at se på hvad jeg skaber. Istedet for pr automatik at hjælpe, så giver jeg det et kærligt scan.

Hvem vil blot guides, føres og fortælles at de skal gøre sådan og sådan. Se på hvem vil reelt inspireres, puffes og støttes, for at følge deres egen sandhed

Min værdi

Midt i det hele er det også et scan værd at se på, hvad er der i dette til mig.

Hvorfor gør jeg dette – af ærlighed, for fordummelse, i forventning om at jeg modtager

Det er sundt at se på hvad er min værdi i det her. Nej, det er ikke mig der skaber forandringen i en anden anden – vi er altid vores eget valg. Men jeg kan erkende mig selv for min værdi, mit bidrag i processen, og se på hvad det skaber i mig.

Må egen stolthed, glæde og taknemmelighed flyde frit.Må du vokse og skabe vækst med det, der gør dig glad

Må du beriges og være rig på alle måder

Livets overflod flyder i takt med at du erkender dit eget værd.