Julekalender 2020

18 december

Nisse Kvas og Nisse Mink havde brugt hele natten på at puste Nisseliv i Nisse Tut, og langsomt begyndte hun at få sin egen kulør igen. Hun var meget svag i kroppen, men hendes øjne var levende og vilde, på den måde som Skovnissers øjne nu engang er, når de er indebrændt med energi.

Mens Nisse Mink fik kreeret en båre, så de kunne få Nisse Tut væk fra dette sted, tilkaldte Nisse Kvas Fru Rotte og hele hendes familie. Han havde en enkelt opgave til dem. Jeg skal bruge Taxi-transport til gaden, og I andre, skab så meget kaos I kan på dette sted som muligt. Der skal være kaos før end der bliver bedring.

Hvor meget kaos det lykkedes Rotterne at skabe, det må du selv forestille dig. Men i mellem hyl, skrig og skrål blandet med panik og ærbødighed, der lykkedes det Taxi-Rotterne, at få de 3 Nisser ned på gaden. Nisse Mink støttede Nisse Tut og Nisse Kvas holdt godt fast i sine ruller med noter.

Trods det var lyst kom Hr Ugle og landede hos dem. Han benyttede et glimt af solstrejf og mennesket længsel efter blå himmel, til at lande uden at blive set. Mens mennesker stoppede op, lænede nakken tilbage og kikkede længselsfuldt mod sol, himmel, drømme, varme og sne, der puffede Hr. Ugle Nisserne sammen og greb dem i sine klør og fløj afsted.

Hver og en, der kikkede mod himlen netop der, så dem, men som med stjerneskud og mirakler, så var det ikke alle, der var klar til at se en Ugle komme flyvende med nisser ved højlys dag. De, der så dem, holdt det for sig selv, i frygt for at blive dømt på deres syn af sandhed.

Hr. Ugle bragte Nisserne til kanten af skoven, til hans Uglerede. Det var meget privat sted, og han inviterede aldrig nogen hertil. Det var herfra han holdt øje med alt og alle. Her havde han det store overblik og kunne se gennem mangt og meget. Det var her, at visdommen blev samlet til videnskabelige tanker.

Nisse Kvas synes det lød baglæns, men Nisse Mink nikkede og Nisse Tut var enig kunne han se. Visdommen eksisterer kun, hvis vi udlever den forklarede Hr Ugle. Mennesker er bange for visdommen, så de foretrækker viden. De vil læse sig til alting, forstå alting, have bevis for alting. Men når det skal udleves, så trækker de videnskortet, og lader handling gå forbi.

Det er derfor det hele stagnerer og visner hen, hviskede Nisse Tut stille. Nisse Mink nikkede igen. Vi skal ændre deres molekyler, dreje på dem og tviste det, så de bliver mere åbne og bevidste. Vi skal ændre menneskerne vibration, så de lever på glæde og overskud fremfor frygt og mangel.

Nisse Kvas rettede sig op med stolthed og autoritet. Han rullede sine noter ud, satte dem godt fat med grannåle, så de ikke fløj væk i den milde vind. Langsomt, men sikkert begyndte han at oversætte sine noter for de andre.

Hvad det er Nisse Kvas har noteret kan du måske læse mere om i morgen.