Julekalender 2020

12. december

Det kræver mod og styrke at overgive sig. Mange mennesker vil rigtig gerne overgive sig til noget større og bedre, men de vil vide hvad det er de overgiver sig til. Dermed bevarer de kontrollen, og slipper ikke det de skal slippe for at komme videre.

Nisse Mink havde sluppet al kontrol, og lod sig falde i frit fald. Det var en skæv lille pige der greb hende. Skæv fordi hendes hofte var sat forkert på den gang hun blev født. Så hun gik lidt langsommere end andre, hvilket gave hende tid til at se endnu mere og være mere tilstede end sine jævnaldrende.

Pigen havde rakt hånden ud i taknemmelighed, og lige der, var Nisse Mink landet trygt og godt. Hun var lidt fortumlet, og temmelig ør efter al den energi der var udledt oppe i træet. Men hun var ved godt mod, og hendes hue struttede igen, helt som en nissehue skulle strutte.

Pigen kikkede kærligt på Nisse Mink, men blev forstyrret af Familien der kaldte på hende, så hurtigt lagde hun Nisse Mink ned i lommen og gik med familien hjemad, mens de snakkede om det smukke julemirakel.

De kom til det fineste hjem, som Nisse Mink kunne huske hun havde set. Der var så hyggeligt og varm en stemning. Det var ikke stort, men stemningen var godt, tryg og varm. Der var en far, en mor, pigen med benet og hendes lillebror og så den mindste hund Nisse mink nogen sinde havde set. Den var så lille, at hun næsten følte sig stor når hun så på den.

Familien satte sig ved bordet, det var spisetid. Men lige inden manden kom på bordet kom pigen i tanke om Nisse Mink. Se hvad jeg fandt ved træet, mens hun hev Nisse Mink op af lommen.

Aiii en kogle med Nissehue på udbrød lillebror. Eller er det et lys spurgte far inden hav havde kikket rigtigt efter. Med et sad de alle og kikkede på Nisse Mink. Hun rømmede sig lidt, hvilket fik hunden til at gø, og hun turde slet ikke fortsætte.

Moderen i familien kikkede blidt på Nisse Mink – det er en Nisse udbrød hun. Det ligner fuldstændig den vi havde hjemme på gården. Nisse Mink trak vejret. Det var ikke tid til at blive fornærmet og irettesætte damen, det vigtigste var at familien kunne se hende og høre hende, så hun kunne få noget grød og komme hen til Nisse Kvas igen.

Om familien kan høre hende, og om hun får grød og finder Nisse Kvas – det kan du måske læse mere om i morgen