Jul 2022 – 9. december

Andet 0

Menneske Knold og Menneske Bøf syntes selv at de var geniale. De havde valgt endnu en fredag til at arrangere et møde. Rygter ville, at det først var nu at de værste tømmermænd havde fortaget sig efter deres julefrokost

Nisse Simultan fløjtede glad, en lyd som de andre Nisser helt havde manglet den seneste uge. Hvad mon han havde fundet på. De var nysgerrige, men han sagde ingenting.

Bøf og Knold havde inviteret en masse mennesker med, i forventning om at de kunne blive enige. Men meget hurtigt blev der uenighed om farven skulle være rød eller blå, og folk rejste sig trodsigt og udvandrede. 

Tilbage sad Bøf og Knold og skæntes om hvordan de lettest fik gravet skovbunden op. Jo mere de skændtes, jo mere deøs jorden, men det opdagede de slet ikke.  

Trods deres skænderi var de dog enige om, at de gode tilbud var langt væk i disse dage. Kæder sprang af, bkev forvandlet til noget andet og pakket ind som noget fjerde. Og denne fjøjten generede dem begge, men det ville de ikke indrømne. De var helt sikker på at det var den anden, der provokerede. 

Nisserne i Arkivet var i fuld gang. Stille og roligt, men meget effektivt fik de sorteret tanker, følelser, ideer og handling. 

De fik set på de steder hvor menneske indtog og overtog andre menneskers haver – og fyldte dem med deres ideer, tanker og ønsker.

Nisse P. Log opdagede at menneske var bange for at leve selv, at de følte skyld og levede andres liv for dem. Mennesker roder i deres liv sagde han. De blander for mange tider og slægter sammen, og tror at for evig er en tid. Men det er tunge bånd, der vikler alle ind i himanden. 

Nisse Srik nikkede – hun kendte det med viklede garnnøgler og uro, for mange unge søgte ro i garnet. Men hun vidste at tidens bånd var noget andet end garnnøgler. 

Disse bånd som Nisse P. Log snakkede om, det var dem, der fik forældre til at køre langt og i alle retninger for deres børn. Det var sem der fik børn til at udfylde roller deres forældre havde drømt om. Alt det det der var samlet i traditioner og tro – men de blev svære at finde, bevare og opretholde. Knuderne blev opløst med Nisserne og med at mørket fortsat varede ved.

Opgiver mennesker helt alle traditioner, er der slet ikke noget lys og hvad er det at Nisse Simultans fløjten gør. 

Det kan du måske læse mere om i morgen.