Jul 2022 – 8. December

Andet 0

Der havde været et helt særligt lys den dag. Fuldmånens klare lys legede med de frosne snefnug og de hvide blade, som. det store træ havde rystet af sig.

Solen stråler havde denne dag brudt igennem den grå masse, der længe havde hængt over jorden. Der var store, dybe og alvorlige afsløringer, der var blevet spottet. Opbrud, udvandring og ansvar for egen ærlighed havde også stået i dagens lys.

Mange mennesker havde opdaget, at de havde gjort noget, som de ikke plejede. Det var som om lyset tryllebandt dem, og holdt dem fast et sted, hvor de ikke kunne undgå at se.

Nogle blev i sengen, af tyngde, af gammelt eller hjulpet af sygdom, så der blev renset ud og skabt plads til at bygge videre på et sundt fundament.

Nisserne var med allevegne. Både fysisk og i arkivet.

Nisse Vis var blevet præsenteret for Nissearkivaren. Hun var blevet helt ærbødig, da hun så ham. Hans hue var fin og rank, som aldrig en hue var set før. Ikke en eneste fold, eller krølle var der i den. Og det var helt uagtet dens alder.

Nissearkivaren var bestemt en ældre Nisse, men også han så næsten tidløs ud. Næsen var den, der tydeligst bar præg af Nissernes alder, men Arkivarens næse ligede en Nisse babys næse fra den ene side, og alligevel så havde den Visdommens karakteristiske træk på sig.

Uden så meget omsvøb inviterede Nissearkivaren Nisse Vis og de andre Nisserne med ind i arkivet. Han åbnede ikke døren dertil, men alligevel var de inde i arkivet.

Det er næsten helt Harry Potter artigt hviskede Nisse Bog. Og fluks stod hun ved netop den skuffe hvor han var blevet skabt. Den får du ansvaret for, find alt hvad der er om Rowling, og sæt det i orden.

Nisse Bog forstod ikke helt med det samme hvad det var Arkivaren mente, men så så hun, at det fløj rundt med sedler alle vegne.

Det var ikke kun snefnug og træets hvide blade, der havde skinnet denne dag. Noget havde skabt virvar i hele arkivet. Det var som om alle skuffer var blevet låst op på en og samme tid.

Folk der var her – var med et der, men hørte til et 3 sted. Dyr forlod deres ejer, ejere blev taget fra deres dyr. Alt blev omplaceret, og alle havde frit spil i denne tid her imellem, til at løse og forløse.

Nisse Vis, Nisse Bog og alle de andre Nisser kom på arbejde den dag og den nat.

God hjulpet af deres møde med menneskets sjælshaver, månens lys og Jordens frostklare skær, så kunne de se og finde sedler, beskeder, kartotekskort, og alt hvad der ellers svævede rundt i tiden imellem.

De arbejde længe og intenst. For mørket og kulden havde indfundet sig, og kom langsomt snigende.

Når Nisserne at få ryddet op i Arkivet , og hvad er det, der sker oven på jorden. Det kan du måske læse mere oom i morgen