Jul 2022 – 17. December

Andet 0

Nisserne havde været væk hele dagen. I klejnernes rus havde de bestemt at de ville besøge familierne sydpå.

Det havde været mægtig hyggeligt, jorden glinsede i krystalfarver. Det fine is lag samlede spillet mellem himmel og jord.

Nisser kan transportere sig langt på kort tid. Intet menneske har luret hvordan, og mange rygter og forklaringer er delt. Men et er sikkert, end ikke den skarpeste teori er i nærheden af at være tæt på.

På deres vej mødte de mennesker der var fanget i energien af gammelt. De turde ikke træde frem, og alligevel ræsede de afsted. De skabte mange grimme sammenstød på de store veje. Og i kampens hede ville nogle af de små veje også være med – og de skabte kaos hvor de kunne.

Manden i tadioen snakkede om vinterdæk og sommerdæk, og Nisserne klukkede. Hvordan kunne menneske dog lade være med at homde deres fødder i orden – uanset hvem eller hvad det var – fødder, biler, heste, ja hvad som helst der skulle transportere dem måtte da være i orden blev nisserne enige om.

Nisse Vis fortalte en masse om jordforbindelse og hvordan mennesker somme tider mistede den, og dermed glemte sig selv.

Nisserne snakkede længe om hvad det mon ville sige at miste sig selv. Nogle af dem havde oplevet lidt af det i Arkivet, men det var hurtigt glemt igen.

Nisse Nys Gerrig mente at de skulle prøve det. Han vidste ikke helt hvordan, men han vidste ikke hvordan. Men hans erfaring med at forestille sig noget og få det til at ske var stor.

Og ganske sikkert var det at det skete.

Da nisserne kom glade hjem, kom de til huler hvor al Nissevarme var væk.

Selv de tungeste nissestøvler og luneste huer hjalp ikke. Kulden havde fanget nisserne.

Hvad der sker med dem må du læse mere om i morgen