Jul 2022 – 15. December

Andet 0

Nisse Blæk var landet i bøtten med slettelak. Det var sikkert og vist et uheld, om end nogen ville mene det var stjerner og planter, retrograd og overtroiske verdensfænomener.

Nisse Blæk havde fundet en note i Arkivet, der viste at nyt og gammelt var ændret. Og han var nysgerrigt hoppet op på det store skrvebord for at nærlæse det hele.

Han havde helt glemt at Nisse Arkivaren havde bedt dem hilde sig langt væk fra skrivebirdet – for der skete altid besynderlige ting når Nisser var der.

Et var mennekenes rod og uvaner, men blev det blandet med Nusseleg og magi, ja så blev ting ikke som forventet.

Mens Nisse Blæk forsøgte at blive synlig igen, og få teketen frem på det oapir han sad med, så ændrende mange mennsker syn på verden netop det.

Meninger blev ændret, hildninger forandret. Hvad der var vigtigt før blev med et uinteressant.

Nisserne kunne slet ikke følge med i de meningsskift der kom denne dag.

Det er som en stor terning er væltet sagde Nisse Vis. Det er det samme, men nye øje ser på det.

Nisse Blæk sad helt stille så han ikke fik slettet nogen øjne. Det var vigtigt med andre øjne vidste han – det sagde Nisse Lup altid.

Det var også Nisse Lup der hjalp Nusse Blæk med ar tyde sedlen, da han endelig var blevet synlig igen.

Men noget var helt sikkert forandret.

De skal bygges nyt på noget der eksisterer sagde Nisse Lup. Menneske behøver ikke længere slette alt, gå helt ned, eller bryde sammen for at skabe nyt.

De kan bygge med deres erfaring og viden. De kan fortsætte på sikkert grundlag. De kan gå med den Visdom de har i sig – de skal ikke lede efter den, eller opfinde den.

Alt i alt var Nisserne i Arkivet godt tilfredse, med den oprydning de havde skabt i sjælshaverne. Det var som om det store pres havde fortaget sig.

Det kom flere julelys op i menneskenes verden, der duftede sødt og dejligt: og luden af papir knitrede, og flere steder lød der en barnelatter.

Nisse Arkivar viste dem hen til den store port, ee hilste på pornetvagten med ærefrygt og i en skøn blanding af farver, virvar og dansende fingerspidserne blev nisserne ført derhen hvor de gerne ville

Og hvad er mere vigtigt for en Nusse end en fyldt mave – og sørge for at menneskene trives.

Hvir de ender – det ved du måske hvis 16 december var synlig først – og ellers må du læse mere om det i morgen.