Jul 2022 – 10. December

Andet 0

Menneske Knold og menneske Bøf følte sig en anelse presset. Det var som om at jo mere de diskuterede, jo flere muligheder forsvandt der fra dem.

I dag var flyene blevet aflyst og nedlagt. Toge udsat, veje spærret og vigtige folk tilbageholdt med alt for mange kontanter.

Vi lever i papirløst samfund råbte Knold, så dur det ikke, at der er pengesedler. Bøf mente at man da så kunne betale med mønter, og straks gik diskussionen over i sparegrise, formen på den, og om den var mindre værd hvis det var en kylling eller en bamse.

Og hvem bestemte egentlig over pengene i sparebøssen. Dem der kom dem deri eller dem der ejede bøssen.

Nisserne i Arkivet stod mere end en gang med Knold og Bøffes kort, men de mærkede, at så længe de var optaget af skænderi og møder lod de skoven være, og undgik ulykker. Skoven skulle helst bevare de Nisser, dyr og levende væsener der var tilbage.

En ting der fik Nisserne til at stoppe op var bunken med Juleansøgninger. Der var altid folk der ville have mere og bedre. Der var også dem, der ikke forstod mangel. Og der var dem der ikke ville række ud, trods mangel.

Nisser havde andres og deres, men de delte det de havde. De vidste at det de gav ud, det kom igen. Ihvertfald når det gives fra en ren hue, sagde Nisse Vis.

Der er de mennesker, der altid giver og har plads. De er lyset i dem selv, og rummer smdre der hvor de er.

Så er der dem der giver, med forventning om at få igen.

Det er igen det med helheden og være en del af den, og være sig selv. Du kan kun modtage hvis du er dig. Hvis du er helheden, sender du videre, er du dig, kan du tage imod her.

Men man kan give til helheden, spurgte Nisse Strik, og kikkede på de mange trøjer der altid poppede ud af hendes strikkepinde. Hun havde rigeligt at give af.

Og selvfølgelig kan man det. Gør det du trives med, åben op og tilbyd der hvor du har overskud. Nisse Ide var meget bevidst på dette punkt, og han fortsatte ihærdigt.

Det er vigtigt at huske sine rødder, der hvor skabelsen kommer fra, hvor det planlægges. Lader du dig inspirere, guide, så tag det med. Ideer deles, men handlingen er den enkelte ansvarlig for.

Det der er dit, vil være dit, men sig tak – vær taknemnelig.

Nisser var altid glade og taknemmelige. De kendte både til mangel og sabn, men de vidste at grød kom et godt sted fra, og med glæde og nydelse kom der mere. De takkede og skabte mere. De undværede og var nøjsomme, men kun for at glædes ved at dele.

Hvad mon menneske har delt i dag ? Det bkev til dagens enne, mens Nisserne hyggede i en tiltrængt pause. For en stund var der ro alle vegne.

Det gjorde godt i hver en celle – hos menneske som hos Nisse