Alt er okay – alt er præcis som det skal være

Andet 0
Alt er ok – alt er præcis som det skal være. 

Det er sjovt – balancen – roen – harmonien – mellem at alt er okay, alt er præcis som det skal være – og så den gavende, irriterende, frustrerende følelse der bliver veda t kalde på forandring, handling, vækst, skabelse og ekspansion.

Er det da ikke nok at gå og drømme – æhhh nej

Er det da ikke nok at håbe – æhhh nej

Er det da ikke nok at hjælpe andre videre – æhh nej

Jeg kan blive ved. I så mange år har det trygge, sikre og vanlige været rammerne. Stille og roligt er rammerne blevet brudt, forsvar nedlagt, mod, styrke, vilje er indtrådt – og nu – nu er jeg her. Jeg er her hvor alt er okay – alt er præcis som det skal være – men jeg vil mere – jeg vil noget andet – jeg ved bare ikke hvad – og dog.

Gnæggemåsen og jeg

Giver jeg plads til at mærke, så ved jeg godt at jeg vil. Gnæggemåsen – min indre stemme der gerne vil bevare fortiden og disfuntionelle traditioner – råber højt – ja men du ved ikke hvad du vil, så du må hellere lade være. Åhh jeg er træt af den. Måske jeg er mere træt af mig selv over at jeg lytter til den.

En forhandling – jeg lytter til hvad verden gør, når de har det sådan her – hvad gør andre. Gnæggemås bliver mistænkelig stille – men jeg får plads til at tappe ind i hvad andre gør og vil – for at vælge at kopiere det. Jeg mærker tyngden og frustrationen så snart jeg har taget beslutningen – men stædighed og gnæggemås hånlige latter får mig til at gennemføre, at jeg vil gøre som alle andre – velvidende at det ikke fungerer for mig.

Det har aldrig fungeret for mig at gøre præcis som andre. Jeg prøver igen – og igen – og en gang mere – men det dur ikke.

Jeg har ikke noget udpræget behov for at være anderledes eller skille mig ud – men jeg har et ekstremt stort behov for at gøre ting så jeg er glad, så jeg kan være i og med det – og det kan jeg, når det er på min måde. Det er tid at jeg tager ansvar og vælger igen, at jeg er mit ansvar – jeg er mit liv.

Jeg minder mig om, at der altid er valg – igen og igen. Kunne jeg vælge før – så kan jeg vælge igen. Hvis jeg kan vælge et, så kan jeg også vælge noget andet. Valgte jeg ja – så kan jeg vælge nej. Valget er mit. Jeg kan vælge, om alt er okay – eller om jeg er træt af det og skal ændre på noget.

Påsken og højtider 

Påsken – angivelse, korsfæstelse – synder – fornægtelse – tilgivelsen- overdrage andre sine byrder – genopstandelse. Det hele buldrer igennem menneskeheden – uagtet om vi er troende eller ej. Energien er der – dybt, pulserende i jorden, i himlen – i mennesket. Højtider skaber noget – forløser og forandre. Ikke alle er bevidste om det.

Jeg reagerer altid på højtider. Der er så megen frigiven energi, at jeg ikke kan rumme at være. I år var jeg dybt taknemmelig for vores have projekt. Flytte jord, grave, omrokere – fysisk, hårdt, dejligt, forløsende – i kærlig samspil med Moder Jord. Jeg fik lov at være tilstede – i bevidsthed om at alt er okay  – alt er som det skal være – for det er sådan her jeg kan være i og med energien lige nu. Den er på ingen måde optimal – men det er okay – for det er mit valg i dette nu.

Jeg rejser mig – kikker mig omkring – ser på min liste over alt det jeg skal gøre. Jeg ved godt at når jeg har en liste – så er det ikke mit – så er det andres, jeg prøver at opfylde. Gul lap minder om at piller til at forøge stofskifte skal indtages – allerede her ved kroppen at jeg er på afveje. De piller er til andres behov og andres kroppe. Gnæggemås hygger sig – for så kan jeg lære det, kan jeg – dur ikke – fiasko – kend din plads – lad være. Gnæggemås hygger sig.

Kors hvor bliver jeg træt. 

Jeg overvejer Jesus kors – kan jeg korsfæste alle mine blokeringer, hæmninger, frustrationer og uhensigtsmæssige vaner. Jeg får svaret – kik på din succesliste – se på hvor meget du har opnået – se på hvad du skaber – har skabt. Se på dine projekter – se på hvad du vil – se på hvad du gør. Se på dig – mærk dig – mærk hvad det gør ved dig. Mærk glæden, legen stoltheden, mærk følelsen – og skab endnu mere af den. Du ved at du kan. Du vælger, om du gør det.

Jeg smiler lidt – jeg ved godt, at alt er okay – at alt er præcis som det skal være.

Jeg kikker på min liste – streger ud – under vilde hyl og protester fra gnæggemås – alt det, der ikke er mit, forsvinder. Andre må tage ansvaret for dem selv – jeg kan ikke mere – jeg vil ikke mere.

Vil du lige – det er en sætning, der skal ud af mit univers – der er ikke lige. Jeg vil værdsættes, for det jeg kan og gør – og første anerkendelse kommer fra mig selv. Alle de gange jeg har accepteret “bare lige” har jeg nedgjort mig selv og mit potentiale. Du har så nemt ved det, ja – men det har fortsat en værdi. Jeg har en værdi. Jeg vil være den værdi. Jeg er den værdi.

Værdi

Værdi har ikke noget med kroner og øre at gøre i dette tilfælde. Værdi er anerkendelse, accept, potentiale, vækst, muligheder, forandring. Værdi er mod, villighed, handling. Værdi er ansvar og valg.

Jeg har brugt en måned på at øffe over mig selv, sige ja til bare lige opgaver – tilbyde bare lige opgaver – afvise tak og taknemmelighed – for det var jo bare lige. For hver gang jeg “bare lige” stadfæstede jeg gnæggemås ønske om at forblive uændret – men det fungerer ikke længere. Jeg er et andet sted. Jeg er på vej – jeg er ny i mig. Det er okay. Alt er præcis som det skal være.

Dårlig samvittighed over at lade andre i stikken. Reagerer på ord og sætninger der bliver sagt – for at reflektere over dem,og mærke at jeg er okay med mine tanker og mine handlinger. Jeg kan – vil og skal ikke længere bære alle. Vi er hver i sær vores eget ansvar – og prøver jeg at tage ansvaret for andre, så begrænser jeg dem, og de begrænser sig. Jeg elsker friheden – friheden til dig og friheden i mig.

Flyv sommerfugl – flyv

Jeg vil flyve – jeg vil lade sommerfuglen komme ud af puppen – transformationen er sket – så det er tid at lade sommerfuglen flyve – kærlig – stærk, smuk – på let og legende vis. Den er her – der og alle vegne. Du kan følge den – forudse – men med et – så er den et andet sted. Det er okay – alt er præcis som det skal være.

 

.