Jul 2022 – 13. December

Andet 0

Ingen vidste rigtig hvad Nisserne havde lavet i går. Måske var det mørket. Måske var det overtro. Måske var de blevet for meget et med menneske.

Der kunne være gisninger, måske afsavn, men ingen havde efterlyst dem, så der var ro på i Nisseskoven.

Om det kan kaldes ro, det der foregik melkem Menneske Knold og Menneske Bøf er svært at sige. Men på en besynderlig måde havde de skabt et grundlag for et nyt Nisselag – helt uden Nisser.

Skoven summede af uro. Folk vandrede rundt, og vidste slet ikke hvor de hørte til. Ubevidst søgte de hen til steder hvor Nisserne hørte til. De søgte efter trøst, håb og sikkerhed.

Den frosne jord sikrede Nissehulernes tage, så mennesker ikke brasede igennem. Men Nisserne havde travlt. Der var så meget der skulle nåes og afsluttes.

Ting skulle bygges op og skabes. Der skulle bages julekager og pyntes op. Hyggen skulle findes. Menneskebørn skulle have tryghed.

I Arkivet hvde Nisserne næsten fået ryddet op i sjælshaverne. Det var dog langt fra alle steder, at de fik lov.

Menneske er og bliver altid deres egen herre. Vi kam kun hjælpe der hvor vi får lov. Og vil den enkelte selv, så må vi lytte til det forklarede Nisse Arkivar.

Nisse Vis og de andre Nisser var forundret. De havde mødt mange stædige mennesker, men det havde trodsalt fået lov at hjælpe gennem tiden.

Måske var denne nye slags mennesker dene nye Menneskeslægt de skulle møde.

Nisserne gøs. De mærkede kulden nu mere end nogensinde.

Nisse Nød stak hånden i lommen – han havde en peberkage fra sidste jul, den kunne deles her mens Nissearkivaren gjorde status. Der var igså et agern, der trillede afsted.

Et egern kom flyvende, samlede det op og pilede afsted for at gemme det et god sted.

Men nu de var i Sjælshaverne, så var det rt frø der blev plantet. Måske i din have. Hvad er et Egern for dig, og had er et agern. Er det dug som Nisserne i dag har hjulpet med at plante nyt.

Sæt dig for en stund, men en varmende drik og mærk efter. Hvad ser du vokse i det nye år.

Det kan være nyt, men også en videreudvikling af det du har skabt.

For når Nisser leger med dyrene. Så spredes magien i alle retninger.

Netop denne dag bæres lyset frem -og mulighederne for at se er mange.

Summer du stadig over hvad nisserne lavede i går, så måske – og kun måske får du indsigt i det en dag.